Камала Харис по всяка вероятност ще бъде новият кандидат на Демократическата

...
Камала Харис по всяка вероятност ще бъде новият кандидат на Демократическата
Коментари Харесай

Камала Харис е brat: какво значи това и защо е важно

Камала Харис по всяка възможност ще бъде новият претендент на Демократическата партия за президент на Съединени американски щати. От екипа ѝ оповестиха, че тя към този момент има поддръжка на задоволително делегати, с цел да получи номинацията. Има обаче и нещо друго, което никой претендент за президент на Съединените щати не е имал в последните години - утвърждението на поколението Z.
Камала и meme културата
Вицепрезидентката на САЩ е обект на най-различни смешки в интернет - в ТикТок и Инстаграм можете с часове да гледате клипчета на речи на Харис, в които тя си прави смешки, които са малко неловки, само че на нея са ѝ смешни и тя не се свени да го показва. Или с други думи: не се тормози от шегите си, даже когато са " криндж ". Можете да видите и безчет нейни memes или както са известни в България - " мемета ". Няма смисъл от пояснение какво е това - всеки, който употребява обществените мрежи и изобщо интернет, знае.

Камала Харис е обект на смешки от интернет войнството не от през вчерашния ден и несъмнено не откогато стана ясно, че Джо Байдън няма да продължи акцията си за втори мандат и тя вероятно ще заеме мястото му. Още от в предходната предизборна акция, а и през близо четирите години, в които е вицепрезидент, шегите с нея са на всички места. Често Харис е сравнявана във видеа и мемета с основната героиня от паметния сериал на HBO - " Вице ". Селина Майер, изиграна от Джулия Луис-Драйфус, е непохватна, малко несъответстваща, постоянно не знае какво приказва. В интернет мнозина видяха Майер в Харис.
 Някои интернет консуматори даже намират образна аналогия сред героинята на Драйфус и Харис. Снимка АП/БТА

И до момента в който всички тези смешки наподобяват като насмешка с вицепрезидентката, в действителност всичко това през днешния ден се оказва в огромна изгода на Камала Харис.
Камала е " brat "
Някои биха споделили, че няма подобаващ миг от лятото на 2024 година за предизборна акция на някой като Харис. За вицепрезидентката е доста значимо да получи поддръжката на допустимо най-вече делегати от Демократическата партия и тя се оправя доста добре в тази задача. Междувременно обаче получи и поддръжката на още някой, който е доста значим - английската поп звезда Чарли ХСХ. 31-годишната певица е известна не от през вчерашния ден, само че в последните няколко месеци съгласно мнозина е " кралицата "  на попкултурата. А в този момент и Камала се докосна до нея. Или противоположното. 

Това лято излезе албумът на Чарли ХСХ, озаглавен " brat ". Това е не просто компилация от 15 поп части, а културен феномен и знак на цайтгайста на обърканото време, в което живеем. По принцип " brat "  означава капризен човек, който постоянно получава каквото изиска. Чарли ХСХ обаче придава характерно значение на термина, с което стотици хиляди се припознаха - в смисъла, даден от певицата, най-общо казано да си " brat "  означава да си жена, която прави каквото изиска, без да се интересува какво ще си помислят другите за нея. Албумът е прозорец към това по какъв начин тази 31-годишна жена се оправя с предизвикателството… да си жена. Поп песните ѝ, на които всеки би могъл да потанцува, в действителност ти споделят, че няма никакъв проблем да искаш непрекъснато да купонясваш, само че и да се чудиш дали и по кое време искаш да станеш майка, какъв брой е мъчно да угодиш на всички и отново да се чувстваш добре. И за какво като цяло не би трябвало да угаждаш на никого.

И по този начин, Чарли ХСХ " счупи "  интернет като разгласява в профила си в Х малко и ясно известие: " Камала Е " brat ". 52 милиона души са видели обявата. Всяка насмешка със смеха на вицепрезидентката, с метода, по който шегите ѝ от време на време не се схващат от всички, с това, че се държи доброволно и се появява с кецове, вместо на обувки с висок ток, получиха напълно различен нюанс. За доста от младите Камала към този момент е една от тях.

kamala IS brat
— Charli (@charli_xcx)

Защо въобще има значение всичко това?

Харис няма доста време за предизборна акция. Затова фактът, че вицепрезидентката внезапно се оказа в центъра на цайтгайста, е доста значим. Хората, които работят за Харис очевидно също го осъзнават. Официалните ѝ профили в обществените мрежи към този момент са брандирани в естетиката на Чарли ХСХ. Яркозелената обложка на албума е на всички места: в облеклото на хората, по плакати, профилни фотоси в обществените мрежи, а към този момент и на профила на Камала Харис. В същото време една друга от несполучливите (или изненадващо сполучливите) шеги на Харис също набра скорост: доскоро повече от година Харис описа по какъв начин майка ѝ я учила, че човек е част от общественост и не живее самичък, и по тази причина постоянно я питала: " Мислиш ли, че просто си паднала от кокосова палма? ".

Историята беше последвана от типичния смях на вицепрезидентката, а днес нейни последователи заливат мрежата с емоджито на кокосов орех -  .

On this day one year ago, Vice President Kamala Harris said, “you think you just fell out of a coconut tree? ”
— Know Your Meme (@knowyourmeme)

Но освен Чарли ХСХ поддържа Камала Харис. Подкрепа за нея изрекоха и редица други американски звезди - като певиците Ариана Гранде и Деми Ловато, телевизионната сценаристка и продуцентка Шонда Раймс, режисьорът Спайк Лий. Подкрепиха я и инфлуенсъри в ТикТок, а Бионсе ѝ разреши да употребява песента ѝ " Freedom " при обществените си появи.

И всичко това има голямо значение, тъй като младите хора не са просто общественост, която се забавлява с Камала Харис в интернет. Голям % от тях са и гласоподаватели. И до неотдавна доста от тях се усещаха изцяло отделени от политиката в Съединените щати, защото никой от двамата претенденти, които могат да са им дядовци, не представляваше тях. Камала Харис може да не е чак толкоз по-млада, само че за поколението Z тя към този момент въплъщава една друга концепция, с която те се разпознават. Дали това може да ѝ завоюва Овалния офис? Не е ясно. Но сигурно не е маловажно.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР